Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
30/09/20 PsykInfo Midt nyhedsmail | Nr. 12
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • Temaaftener i oktober og november om psykisk sygdom
  • Kom trygt til temaaftener i coronatiden
  • Nyhed: fotokalender 2021 om vendepunkter midt i psykisk sygdom
  • Sindets Dag 2020
  • Ny antologi: 'Mening med galskaben'
 
 
 

Kommende arrangementer

Efterårssæsonen er i fuld gang, og her kan du se PsykInfo Midt's temaaftener for oktober og november. Klik her og få det fulde overblik over PsykInfo Midt's efterårsarrangementer.

Et liv med OCD - Camillas historie 
Torsdag den 1. oktober 2020 kl. 19.00-21.30 i Favrskov. 
Et liv med OCD - Camillas historie. Køb billet her.

Mental sundhed: Sådan passer du på dig selv
Torsag den 22. oktober 2020 kl. 19:00-21:30 i Herning.
Mental sundhed: Sådan passer dig på dig selv. Køb billet her.

Borderline
Mandag den 26. oktober 2020 kl. 19.00-21.30 i Randers.
Borderline. Køb billet her.

Angst
Onsdag den 28. oktober 2020 kl. 19.00-21.30 i Lemvig.
Angst. Køb billet her.

ADHD
Tirsdag den 10. november 2020 kl. 19.00-21.30 i Horsens.
ADHD. Køb din billet her.
 
Angst 
Torsdag den 19. november 2020 kl. 19.00-21.30 i Aarhus.
Angst. Køb din billet her.
 
Bipolar lidelse
Tirsdag den 24. november 2020 kl. 19.00-21.30 i Tørring.
Bipolar lidelse. Køb din billet her.
 
 
 
 

Kom trygt til temaaftener i coronatiden

 
Alle temaaftener afholdes iht. gældende retningslinjer for håndtering af COVID-19. Vi har sat færre billetter til salg, så vi sikrer en god afstand på aftenen. Vi tager alle de nødvendige forholdsregler. Mød derfor trygt op.
  • Der er håndsprit til rådighed i lokalerne. 
  • Deltagerne sidder med minimum 1 meters afstand.
  • Hygiejnen er høj og lokalerne rengøres før hvert arrangement.  
  • Der er færre deltagerpladser til arrangementerne.
 
Sundhedsstyrrelsens anbefalinger
 
 

Ny kalender om håb, vendepunkter og drømme

 
PsykInfo Midt har sammen med EN AF OS-ambassadører lavet en fotokalender under overskriften 'Mit vendepunkt i livet 2021'. Med kalenderen følger et ønske om at skabe håb, smil og dialog om psykisk sygdom. Et håb om, at historierne vil skabe større forståelse for og nysgerrighed omkring mennesker, der lever med psykisk sygdom.
 
I disse år ses en kraftig stigning i antallet af mennesker, der får stillet en psykiatrisk diagnose. Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at alle forstår, at et menneske ikke er identisk med sin diagnose. Kalenderen skal derfor være med til at understrege, at alle mennesker - med eller uden en psykiatrisk diagnose - er unikke med forskellige historier, baggrunde og drømme.
De medvirkende i kalenderen er alle frivillige EN AF OS-ambassadører, der åbent står frem og deler deres personlige vendepunktshistorier - enten om at leve med en psykiatrisk diagnose, eller som pårørende til en, der har en psykisk lidelse.
 
Kalenderen kan købes på temaaftenerne, og den kommer i salg fra 1. oktober 2020. Prisen er 50 kr., og salget forgår så længe laver haves. 
 
 

Sindets Dag 2020: PsykInfo Midt og EN AF OS-ambassadører besøger psykiatriske afdelinger

 
Der er verden over tradition for at markere Sindets Dag 10. oktober med det formål at skabe offentlig opmærksomhed på psykiske lidelser og mental sundhed. I år bliver dagen dog markeret i en anden målestok end tidligere set i lyset af COVID-19 og de forbehold og restriktioner, vi fortsat allesammen må handle efter.

PsykInfo Midt planlægger, sammen med flere af de EN AF OS-ambassadører, der medvirker i kalenderen 'Mit vendepunkt i livet 2021', en rundtur på udvalgte regionale psykiatriske afdelinger på Sindets Dag lørdag 10. oktober og i uge 42. Formålet er at overrække kalenderen og skabe dialog og åbenhed omkring de personlige vendepunkter, som oftest også følger med et liv med psykisk sygdom. Alle sengeafdelinger - også dem, der ikke får besøg af EN AF OS-ambassadører, får udleveret kalendere.   
 
Se regionale Sindets Dag 10. oktober 2020-arrangementer. 
 
 

Ny bog 'Mening med galskaben': 22 fortællinger og digte

 
"Jeg var stadig selvmordstruet, men den engel, jeg ønskede at møde i efterlivet, blev min redning: Aimi. I et halvt år holdt jeg mig i live for hendes skyld, og hun spiller en stor rolle i min recovery. Min familie har altid ydet mig stor støtte, men når man føler, at man gør mere skade end gavn, bliver beslutningen om selvmord også nemmere at træffe. Det var ulykkeligheden i mine omgivelser, der til sidst overbevidste mig om selvmord. Det var mit eget rationale og min egen beslutning. Selvmord gav dengang en form for mening i min håbløshed. Men selvmord var - og er - aldrig løsningen."
 
Troels Torp, EN AF OS-ambassadør i PsykInfo Midt 
EN AF OS er netop udkommet med antologien "Mening med galskaben", der rummer personlige fortællinger og digte fra 22 mennesker, der alle har personlig erfaring med psykisk sygdom. Fælles for alle de medvirkende er også, at de har været aktive som EN AF OS-ambassadører. 
 
Bogen er relevant for personer, der selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet, pårørende, fagfolk, studerende, myndigheder, politikere m.fl., og den er et vidnesbyrd om betydningen af håb og muligheder for at komme sig på trods af livsfaser med angst, fortvivelse og smerte. 
 
Bogen kan købes på Saxo.com/dk til kr. 169,95,-. 
 
 
 
Bliv EN AF OS-ambassadør i Region Midtjylland
 
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter