Få seneste nyt om behandling, forskning, uddannelse og samarbejde
Se nyhedsbrevet i browser
Steno Diabetes Center Aarhus
December 2020
Kære nyhedsbrevmodtager
 
Året 2020 har bestemt ikke artet sig, som man kunne have ønsket sig. På grund af COVID-19 har vi alle været nødt til grundlæggende at ændre den måde, vi lever og arbejder på.
 
Heldigvis har vi i Steno Diabetes Center Aarhus, på trods af coronaepidemien, kunnet holde gang i mange af vores initiativer og samarbejder. 
 
I denne mail får du et lille indblik i, hvad vi går og laver. På www.stenoaarhus.dk kan du læse meget mere. Her kan du også abonnére på vores nyheder, så du får en mail, hver gang der er nyt fra os.
 
God jul og godt nytår.

Troels Krarup Hansen, direktør, Steno Diabetes Center Aarhus.
 

Overgangsmodel baner vej for bedre behandling af unge med diabetes

På Aarhus Universitetshospital har vi som de første i Danmark samlet behandlingen af børn, unge og voksne med diabetes under fælles ledelse. Det har skabt rammerne for en ny overgangsmodel, som skal fastholde de unge i en god behandling blandt kendt personale.
Læs nyheden
 

Nyt samarbejde sætter fokus på diabetes og psykisk sygdom

Hjertekarsygdomme, overvægt og diabetes er ofte følgesygdomme, som rammer mennesker med psykisk sygdom. Det skal et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og Psykiatri og Social i Region Midtjylland nu tage favntag med.
Læs nyheden
 

Hidtil største måling af helbred og kronisk sygdom i Region Midtjylland

I slutningen af november inviterede vi 90.800 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Projektet skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.
Læs nyheden
 

Ny IT-løsning skal dele helbredsdata om borgere med diabetes på tværs af sektorer

Data findes! Nu skal de ud til behandlerne til gavn for borgerne. "Samblik-Diabetes" er under udvikling og skal samle og vise helbredsdata på tværs af sektorer. Målet er bedre og mere sammenhængende behandling og et styrket tværsektorielt samarbejde omkring mennesker med type 2-diabetes.
Læs nyheden
 

Viden om diabetes finder vej til kommunerne

Et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og hospitalerne i Region Midtjylland skal styrke viden om diabetes i regionens kommuner. Det sker blandt andet gennem lokal undervisning af plejepersonale i kommunerne.
Læs nyheden
Se kommende kurser
 

Steno Diabetes Center Aarhus og Monash University i Australien lancerer international samarbejdsaftale

Det femårige strategiske samarbejde skal yderligere styrke det kliniske og forskningsmæssige samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og Monash University. Ambitionen er at facilitere fælles kliniske og prækliniske forskningsprojekter samt grant-ansøgninger.
Læs nyheden
 

Millioner til diabetesforskning i spiseforstyrrelser og tarmkræft

Danish Diabetes Academy har bevilget 1,1 mio kr. til Caroline Bruun Abilds ph.d.-projekt om spiseforsyrrelser og type 1-diabetes og 1,2 mio. kr. til Tinne Laurbergs postdoc-projekt om tarmkræft og diabetes.
Læs om Carolines forskning
Læs om Tinnes forskning

Læs også...

 
 
 
 
Abonnér på nyheder på www.stenoaarhus.dk

Har du hørt vores nye podcast om type 1-diabetes?

 

#MødStenoAarhus

Mød nogle af vores medarbejdere og læs om deres forskning og kliniske arbejde (klik på billederne).

Nikolajs forskning bekræfter, at metformin har en særlig funktion i tarmen

Gravide kvinder med diabetes har en særlig plads i Ullas hjerte

Sigrids forskning viser, at overvægt er forbundet med øget dødelighed

Birgit får mad, insulin og blodsukker til at spille sammen

Kurser og arrangementer