Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
23/02/21 PsykInfo Midt nyhedsmail | Nr. 15
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • En lille hilsen fra PsykInfo Midt
  • Book en ambassadør til virtuelt oplæg
  • Podcast: Tabuland m/ EN AF OS-ambassadør
  • Facebook LIVE: Mental sundhed
  • Boganbefaling: Barberbladstræet 
 
 
 

Hilsen fra PsykInfo Midt

Ligesom resten af samfundet er PsykInfo Midt berørt af COVID-19 restriktionerne. 
 
Selvom I ikke har hørt fra os i et lille stykke tid, betyder det ikke, at arbejdet står stille. Vi har arbejdshandskerne på - bare hjemmefra og hver for sig, og vi er i fuld gang med at planlægge og udvikle mange spændende indsatser, arrangementer osv. Nogle af dem kan vi allerede dele med jer her i nyhedsbrevet. 
 
I en tid præget af corona, og hvor mange ting er uvisse og ude af vores hænder, er én ting i hvert fald sikkert: vi glæder os til, at alt så småt kommer igang igen, og at vi igen kan mødes fysisk - omend i mindre forsamlinger - til arrangementer o.lign. med alle jer kolleger, samarbejdspartnere, patienter, pårørende og ambassadører. I er hele grundlaget for vores virke og drivkraft.  
 

Book en ambassadør - til et virtuelt oplæg

PsykInfo Midt tilbyder nu virtuelle oplæg fra ambassadører og sundhedsfaglige medarbejdere, da COVID-19 desværre stadig forhindrer fysisk fremmøde hos vores samarbejdspartnere.

Hvis du i din afdeling, virksomhed eller klasse har brug for at få en personlig fortælling og/eller et fagligt oplæg med fokus på afstigmatisering, psykisk sygdom, psykiatri eller recovery, er det nu muligt at få et virtuelt oplæg af EN AF OS-ambassadører og PsykInfo Midt.
 

Sådan booker du

Kontakt PsykInfo Midt:
Sara Munk Nielsen, konsulent i PsykInfo Midt, samnie@rm.dk, 2164 10123 Louise Madsen, koordinator, lou.mad@ps.rm.dk, 2494 2182.
 
 

PODCAST: Den snurrende fornemmelse i kroppen

 
"Jeg kan huske, at jeg havde en snurrende fornemmelse i kroppen, når jeg skulle sidde stille. Jeg havde brug for, at der skulle være gang i ting. Og når vi skulle læse, sprang bogstaverne."
 
Ordene kommer fra Rasmus, der er EN AF OS-ambassadør, vestjyde, far, og så har han ADHD. En diagnose, han først fik stillet som 30-årig, for bare to år siden.

I podcasten 'Tabuland' fortæller Rasmus om sit liv. Lige fra de tidlige skoleår med en snurrende fornemmelse i kroppen, der gør det svært at sidde stille. Til en rodløs ungdom med skoleskift, kriminalitet og stoffer. Og til det langt mere strukturerede og rolige familieliv, som Rasmus lever i dag med sin kæreste og to børn.
 
Lyt med og få et indblik i, hvordan det kan være at leve med ADHD.
Podcasten er i to dele, og du finder den her, eller i din foretrukne podcast app.  
Lyt til podcast
 
 

Facebook LIVE om Mental sundhed - pas på dig selv

Se med, når PsykIfnfo Midt sender LIVE på Facebook om Mental sundhed. 
 
Torsdag den 25. marts kl. 16.00 - 16.45
 Vi stiller skarpt på:
➡️ Hvorfor er mental sundhed så vigtig?
➡️ Og hvordan kan vi hver især styrke vores egen og andres trivsel? 
 
Under LIVE vil du måde møde Line Nielsen, der er forsker ved Statens Institut for Folkesundhed og to EN AF OS-ambassadører, der har været i tæt berøring med psykisk sygdom. 
 
Facebook kan du læse mere om begivenheden, og hvordan du kan stille et spørgsmål om mental sundhed, som vi vil forsøge at besvare, når vi sender LIVE. 
 
 
 

Bog: Barberbladstræet 

Anbefaling af en bog af Marina Fauerholdt. 
 
Flere af PsykInfo Midts personale har læst bogen, der i den grad gør indtryk. Det er meget barsk og hård læsning om en sandfærdig og forfærdelig opvækst fyldt med incest, svigt, angst m.m. Det er en bog, man går til og fra til, da den gør så ondt at læse, at den skal læses i etaper. Men det er samtidig en meget gribende stemme, der fortæller, og PsykInfo Midt har stor respekt for Marina, der modigt åbner op omkring hendes opvækst, der har været så slem, at ingen nogensinde fortjener noget lignende.
 
Heldigivs er der også håb at spore i bogen. Sidste del handler om kampen for at komme tilbage til et liv, hvor det er Marina, der tager styringen over hendes selvskade. Modet får hun efter et møde med en sygeplejerske på en afdeling, hvor hun er indlagt. Det bliver indledningen til et langt venskab. Ligeledes er der håb, da hun møder sin store kærlighed, som ikke sætter spørgsmålstegn ved, hvad hun har oplevet, men bare elsker hende for den, hun er som person.
 
Forlagsbeskrivelse:
Denne bog er en barsk og modig fortælling. Den er ikke fiktion. Den er den skinbarlige virkelighed. Præcis som bogens forfatter har oplevet den. Fra hun var 5 år og frem til for ikke så længe siden, har hendes liv været en rejse ind i, igennem og ud af et univers præget af svigt, incest, smerter, angst, selvdestruktion og afgrundsdyb psykose. På mirakuløs vis har hun kæmpet sig tilbage til livet. Vejen ud af helvedet har været mindst lige så pinefuld som vejen derind. For slet ikke at tale om vejen igennem. Det kan kun vanskeligt gengives, hvad denne bog har på hjerte. Den skal simpelthen læses for at kunne forstå. Hvis man da kan forstå.

Bogen kan købes i de fleste boghandlere.
Bemærk: bogen indeholder nogle barske beskrivelser af selvskade og seksuelle overgreb, som man skal være forberedt på, når man læser den!
 
 
Bliv EN AF OS-ambassadør i Region Midtjylland
 
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter