Se nyhedsbrevet i browser
 
Foto: Fra Unsplash © Sime Basioli

LYDBILLEDER

Carte Blanche, MarselisborgCentret og Psykiatriens Hus, samt nogle frivillige, arbejder på et projekt, der er støttet af Statens Kunstfond og Region Midtjyllands pulje for sundhedsinnovation.

Målet er at skabe kunstneriske og poetiske LYDBILEDER og gøre dem tilgængelige for mennesker, der pga. sygdom eller handicap ikke er i stand til selv at opsøge kunstoplevelser. Et LYDBILLEDER kommer til at være en anderledes lydmæssig, kunstnerisk og poetisk oplevelse i MarselisborgCentret og SPARK.
 
LYDBILLEDER kan aflyttes på din smartphone og bliver tilgængelige nationalt.

Carte Blanche vil gerne i kontakt med de af nyhedsbrevets læsere, som har lyst til at afprøve lydbillederne og give feedback på dem.
 

Podcast - Grønne Fællesskaber

Den nyeste podcast handler om de Grønne Fællesskaber, der i de seneste år er sået, spiret frem og vokset sig livskraftige på MarselisborgCentret.
 
Fællesskaberne har fokus på planter og vækster, der vokser i jorden, men også meget på det at vokse som menneske i et fællesskab, og fællesskaber der går på tværs af MarselisborgCentret og lokalområdet.
 
Hør om Meny Haven, "Klappe-planter" og om at bringe kunsten ned på jorden.

Gæsterne i podcasten er Lene, der er forkvinde i Havefællesskabet Marselisborg Hospitalspark, Ditte og Maja fra DetVoksendeVærksted og Marianne fra Urtehave i PVC.

Lyt til podcasten her, eller læs mere om de forskellige grønne grupper her:
Havefælleskabet Marselisborg Hospitalspark
DetVoksendeVærksted 
UrtehaveiPVC
 
Foto: Fra Unsplash © Shane Rounce
Plakat: Kom, og mærk stemningen! © UNCOVERmusic 

Den 22. maj starter sommerens 50 PLÆNEkoncerter.

Frem til den 12. august er der hver lørdag fire gratis pop up koncerter à 30 minutters varighed på Langenæs. Én af de fire koncerter afholdes på MarselisborgCentret. Det er lokale kunstnere, der spiller deres egen musik.

Koncerterne er støttet af HEJ - Vær Med-puljen i tæt samarbejde med AlmenBo, UNCOVERmusic, Langenæskirken og MarselisborgCentret. 

Naturen som ramme for sundhedsindsatser

 
MarselisborgCentret har sammen med Københavns Universitet, DEFACTUM, VIA University College og Social- og Sundhedsskolen i Grenå fået en bevilling fra 15. Juni Fonden.

Bevillingen skal bruges til at lave en Grønbog om: "Naturen som ramme for sundhedsindsatser".

Formålet med Grønbogen er at starte en proces, som skal højne folkesundheden med naturen som medspiller. Det første skridt er at udfærdige en grønbog, der skal afklare og fremskynde brugen af natur i fremtidige sundhedsindsatser (behandling, forebyggelse og rehabilitering).

Til vores Grønbogs-panel har vi brug for repræsentanter fra følgende områder: Professions- og sosu-uddannelserne, sundhedsfaglige, forskere, borgere, interesseorganisationer, faglige organisationer, planlæggere og politikere.
 
Som deltager forventer vi, at du har viden og noget på hjertet i forhold til løsninger og barrierer, når naturen skal være rammen om sundhedsindsatser.
 
Repræsentanterne siger ja til at stå på en bruttoliste, hvorfra vi udvælger deltagerne, der i efteråret skal deltage i 1-2 virtuelle fokusgruppemøder af 2-3 timers varighed. 

Det kortsigtede mål er at skabe offentlig bevågenhed og stimulere til debat blandt politikere, sundhedsfaglige uddannelser og organisationer, forskere, praksis og borgere om natur som ramme for sundhedsindsatser.

Det langsigtede mål er at udvikle evidensbaserede referencerammer. Fremme implementering af naturen som ramme i det sundhedsfaglige arbejde og skabe forandring i den sundhedsfaglige praksis.
 
Vil du være med, så kontakt Ole Mygind på:
Ole.Mygind@stab.rm.dk  /  +45 2133 7668

HUSK at tilmelde dig nyhedsbrevet her

Nyhedsbrevet vil fremover bringe nyheder fra MarselisborgCentret fra denne platform.

Del gerne nyhedsbrevet, og husk at tilmelde dig. Vi hører også gerne fra dig, hvis du har nyheder, vi skal bringe.
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet i menuen nederst til højre ⇒

Giv os et like på Facebook

På MarselisborgCentret ønsker vi at forbedre vores kommunikation og synlighed. Både indadtil og i forhold til omverdenen.

Et af initiativerne er, at vi beder dig om at invitere dine venner til at like og følge vores Facebookside her og blive medlem af vores Facebookgruppe her
 
Vi satser på at fordoble antallet af følgere, likes og venner i løbet af de næste fire uger.