Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 26 - 2021  
 

En investering i fremtidig lægelig ledelse

 
 

Seks medicinstuderende har i otte uger været tilknyttet Operation og Intensiv i Viborg, hvor de med fokus på smertepatienter har arbejdet med at skabe en positiv udvikling i sundhedsvæsenet – mens de er blevet klogere på deres rolle som kommende læger.

I forbindelse med valgfaget lægelig ledelse og udvikling i et komplekst sundhedsvæsen har seks medicinstuderende fra Aarhus Universitet arbejdet med, hvordan man kan blive bedre til at håndtere smertepatienter på Operation og Intensiv i Viborg – og det til stor læring og inspiration for både de studerende og medarbejderne.  

Ud over gensidig læring og inputs til den konkrete case er der ifølge ledende overlæge på Operation og Intensiv, Martin Rostgaard-Knudsen, også et langsigtet perspektiv i samarbejdet med Aarhus Universitet: 

- Der er behov for at få flere læger aktiviteteret i ledelse og ved at sætte fokus på ledelsesaspektet allerede på medicinstudiet, kan vi skabe et bedre fundament for at vælge lægelig ledelse, siger han og uddyber: 

- Vi er stolte af at være en af de få afdelinger, der er blevet involveret i dette projekt, og vi vil gerne agere rugekasse for fremtidig lægelig ledelse, fastslår Martin Rostgaard-Knudsen, der netop af den årsag allerede har sagt ja til at stille med en case til næste semester.

Læs mere
 

Personale bliver klogere på demens

Center for E-læring og HE Midt er klar til at implementeres to nye e-læringskurser om ABC Demens. For tre år siden blev Hospitalsenhed Midt udvalgt til at være med i et nationalt projekt om demensvenlige hospitaler sammen med to andre hospitaler i Danmark. Målet var, at det skulle være lettere for mennesker med demens at komme på hospitalet.

- Når patienter med demens kommer på hospitalet, er det blandt andet vores opgave at undgå, at de får delir. Delir kan være livstruende for patienter med demens, og en indlæggelse på hospitalet, hvor de let bliver utrygge og bange kan desværre være med til at give tilstanden, siger Ulla Primdahl Veng, oversygeplejerske i Neurologi.

Nu er der blevet udviklet to e-læringskurser om demens – et basis og et lidt længere kursus. De skal klæde hospitalets personale på til at håndtere demente patienter.

Læs mere
 

Fremtidens ledelse i Børn og Unge er på plads

 

Jens Peter Nielsen er blevet fastansat som ledende overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Han har været konstitueret i stillingen siden juni 2020 og bliver nu en fast del af ledelsen, der skal tegne afdelingen i fremtiden.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at ansætte Jens Peter Nielsen, og det glæder hospitalsledelsen. 

- Jens Peter sagde ja til at blive konstitueret ledende overlæge, da afdelingen stod i en svær situation. Jens Peter er gået rigtig godt til opgaven og har også formået at løse den med et rigtig godt resultat. I hospitalsledelsen er vi imponeret over den måde, han hurtigt har udfyldt jobbet, og derfor er vi rigtig glad for, at han nu bliver fastansat. Det bliver godt for både patienter, pårørende, medarbejdere og udviklingen af afdelingen, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Læs mere
 

Flere vacciner giver ekstra travlhed på vaccinationscentre

 
 

Udsigten til en større portion ekstra COVID-19 vacciner skaber forventning om markant øget travlhed på vaccinationscentrene landet over. Derfor sætter HE Midt nu jagten ind på flere kanyle-kyndige medarbejdere til vaccinationscentrene i Silkeborg, Viborg og Skive.

Kan du stikke? Det spørgsmål sender Hospitalsenhed Midt nu bredt ud i omverden i håb om hurtigt at kunne tiltrække ekstra medarbejdere til vaccinationscentrene i Silkeborg, Viborg og Skive. Efter meldingen om, at Danmark netop har købt godt en million ekstra Pfizer-vacciner i Rumænien, gør hospitalsenheden sig klar til at kunne håndtere de mange ekstra vaccinationer, som ventes at skulle gennemføres hen over sommeren.

Læs mere
 

Forbedringsprojekt gav læring og ny viden

 
 

I Diagnostisk Center på RH Silkeborg oplever personalet, at mange patienter udebliver fra aftaler om MR skanninger. Lokal forbedringsagent gik på jagt efter årsagen i håbet om at få andelen af udeblivelser fra skanningerne ned.

- Det er en kendt udfordring på de fleste hospitaler, at der er en del udeblivelser til både MR-, CT skanninger og røntgenundersøgelser. Der er en irritation hos personalet over, at vi ved udeblivelserne ikke får udnyttet vores ressourcer effektivt nok, siger udviklings- og kvalitetskoordinator Annette Meyer Balle, der som forbedringsagent i Diagnostisk Center gik i gang med en undersøgelse af udfordringen.

Fokus i undersøgelsen blev MR skanningen, som er en lang og dyr undersøgelse med avanceret udstyr.

Læs mere
 

24-timers løbet 2021

 
 
24 timers løbet rundt om Søndersø i Viborg foregår i år lørdag den 21. august. I år er løbekonceptet ændret til et 12-timers løb fra kl. 8.00 – 20.00. HE Midt deltager som vanligt, og alle interesserede ansatte kan melde sig til at deltage på et af HE Midts hold. HE Midt betaler startgebyret, stiller telt til rådighed samt betaler din løbetrøje og forplejningen i forbindelse med din deltagelse.
Læs mere

Almindsø-stafetten 2021

 
 
Fat løbeskoene eller de gode vandresko og tilmeld dit løbe- eller vandrehold til Almindsø-stafetten, som i år afholdes onsdag den 25. august. Hospitalsledelsen sponsorerer igen i år HE Midt ansattes deltagelse i løbet, så glæd dig til en skøn aften i skoven ved Almindsø sammen med dine kolleger. Vi arbejder også på at stille et hold, der vil stå klar med en velvendt grillpølse, når du kommer i mål.
Læs mere
 

Robot indtager hospitalsgangene i Viborg

I disse uger kører en robot rundt på hospitalsgangene i Viborg med en Case Cart på ladet. Det er en prøvehandling for at teste, hvorvidt robotteknologi kan hjælpe med at transportere de mange tunge Case Carts mellem Sterilcentralen og Operationsgangen. Frem mod sommerferien testes flere forskellige løsninger til, hvordan sterilflowet på RH Viborg kan blive smartere.
Læs mere
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kristine Stange
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen, Rikke Dueholm og Line Christensen
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen