Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 34 - 2021  
 

HL: Vi skal lære af den travle sommer

 
 

Sommeren 2021 har været mere urolig end tidligere somre på HE Midt. Nogle afdelinger og centre har haft udfordringer med at få vagtplaner og bemanding til at hænge sammen, samtidig med at antallet af patienter har været højt.

Fra hospitalsledelsen skal der lyde et stort TAK til alle jer, som har været med til at få hverdag og vagtplaner til at hænge sammen hen over sommeren og på den måde har sikret god behandling til vores patienter. Vi ved, det nogle gange har været hårdt.

Vi vurderer, at denne sommer har været en helt ekstraordinær situation med covid-opgaver, flere sygemeldinger, ledige stillinger, strejke med videre. Nogle af udfordringerne er særlige for denne sommer. Andre vil vi se igen. Derfor er der god grund til at se på, hvordan vi fremover bedre sikre balance i driften – og det gør vi selvfølgelig sammen med alle afdelings- og centerledelserne.

Allerede nu kan vi se, at løsningen ikke fremover bliver at lukke senge skiftende steder. I stedet skal vi finde fælles løsninger på de akutte udfordringer, samtidig med at vi arbejder på langsigtede løsninger for at sikre, at vi altid har det antal kolleger, der skal til for at skabe en god hverdag for både patienter og medarbejdere.

Læs hele klummen på intranettet.
 

Kom til temaeftermiddag om demens

 
 

Demens er udvalgt som emne til årets fokusuge på HE Midt. Som opvarmning til fokusugen har du mulighed for at komme til en temaeftermiddag med fire forskellige oplæg om demens.  

Temaeftermiddagen foregår tirsdag den 14. september fra klokken 14.00 til 16.30 i auditoriet på RH Viborg.  

I løbet af eftermiddagen får du viden om, hvordan det foregår, når patienter bliver udredt for demens. Du vil også høre om en konkret demenscase. Derudover får du viden om, hvordan man får øje på patienter med demens. Og du hører, hvordan udviklingen og arbejdet med demens foregår i Silkeborg Kommune.  

Hvis du vil deltage i temaeftermiddagen, skal du sende en mail til sygeplejerske Stine Sølager Kriegbaum på stine.kriegbaum@midt.rm.dk.

Temaeftermiddagen er arrangeret i samarbejde mellem Neurologi og Medicinsk Afdeling (geriatri). HE Midts fokusuge om demens foregår i uge 38.

 

Forskningsprojekt vil minimere faldrisiko

 
 
Halvsidig lammelse er en hyppigt forekommende komplikation efter slagtilfælde. Den ene side af kroppen bliver svækket, og ofte har patienten en hæmmet muskelkoordination og balance. Det giver patienten en større risiko for at falde, især når patienten rejser sig op fra siddende stilling.
 
Et ph.d.-studie på RH Hammel Neurocenter har undersøgt de underliggende biomekaniske parametre hos patienter med slagtilfælde nærmere.
Læs mere om projektet

De årlige LUP-undersøgelser er i gang

 
 
Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) er i gang, og de første spørgeskemaer bliver sendt til somatiske patienter samt fødende kvinder i september 2021.
 
Vi håber, at du vil være med til at understøtte arbejdet ved at gøre opmærksom på undersøgelserne over for patienter og pårørende. 
På den måde kan du hjælpe med at sikre en højere svarprocent for jeres afdeling og dermed øge undersøgelsernes kvalitet.
Læs mere om LUP
 

DC's ledelse styrkes frem mod ansættelse af ny ledende overlæge

Ny aftale sikrer hjælp til administrative og koordinerende ledelsesopgaver og fokus på det lægefaglige medicinske område i Diagnostisk Center ind til Centerledelsen igen er fuldtallig.
 
Med aftalen ansættes Bente Dam som oversygeplejerske med særlige opgaver for at hjælpe med særligt de administrative og organisatoriske ledelsesopgaver.
 
Samtidig har overlæge Mikkel Gjesing Callsen og Sven Cornelius Nielsen sagt ja til at bistå centerledelsen med tæt kontakt til det medicinske område.
Læs mere om aftalen på intra
 

Fra brev til elektronisk løsning

 
 
Patienter på hospitalerne i Region Midtjylland har indtil nu skullet genbestille deres vederlagsfri medicin via telefon eller blanket i frankeret svarkuvert. Det er en omstændig og ressourcekrævende procedure.
Derfor er vi glade for nu at give vores patienter mulighed for i stedet at bestille den vederlagsfri medicin direkte via hjemmesiden www.booking.rm.dk.
Læs om den elektroniske omstilling

Vaccination i Skive flytter

 
 
COVID19-vaccination i Skive holder snart flyttedag og åbner den 13. september vaccinationsenheden i sundhedshuset. Indtil da foregår vaccination fortsat i kulturcentret som hidtil. De tider, borgere allerede har booket til vaccine i august og september, gælder fortsat. Borgere, der har booket tid til vaccine den 13. september eller derefter, får besked om at møde op på den ny adresse.
Læs mere på hjemmesiden
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kristine Stange
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen, Rikke Dueholm og Line Christensen
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen