Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 36 - 2021  
 

Penge til HE Midt i regionsrådets budget for 2022

 
 
Tirsdag den 7. september indgik regionsrådet aftale om næste års budget for Region Midtjylland. 
 
Den nye aftale tilfører alle hospitaler ekstra midler. HE Midt får tilført 13 millioner kroner ekstra i 2022.
 
- Vi har en række kendte økonomiske udfordringer i HE Midt, som vi nu får hjælp til at løse i 2022. Det gælder blandt andet kapacitet og bemanding inden for områder med akutte patienter. Det er meget positivt, at regionsrådet giver en økonomisk håndsrækning og lader hospitalerne vurdere, hvor der er størst behov for at bruge en del af midlerne, siger Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør i HE Midt.
 
Der gives også midler til fødeområdet på alle hospitaler, og HE Midt får midler til at gennemføre initiativer i udviklingsplanen for RH Silkeborg.
 
Inden for byggeri er der nu bevilget midler til at færdiggøre det såkaldte gavlbyggeri på RH Silkeborg. Dermed bliver det muligt at skabe bedre forhold for de medicinske senge på hospitalet.
 
Samtidig skal det vurderes, om der på RH Viborg bør investeres i en helipad eller renovering af sengestuer for de sidste midler i kvalitetsfondsprojektet.
 

Fokusuge 2021: Hvorfor er det vigtigt at sætte fokus på demens?

 
 
Stine Sølager Kriegbaum arbejder med demens på HE Midt, og hun fortæller her, hvorfor det er vigtigt at have basal viden om demens, og hvordan HE Midts ansatte bedst kan hjælpe patienter med demens.

Stine Sølager Kriegbaum er sygeplejerske i Neurologi, og hun er i øjeblikket projektleder for ordningen med tryghedspersoner til patienter med demens. Hun har været med til at planlægge HE Midts årlige fokusuge, der løber af stablen i uge 38 og handler om demens.
 
Hvorfor er det vigtigt at sætte fokus på demens?
 
- Med en grundlæggende viden om demens og basale redskaber, kan vi gøre det mere trygt for både patienter og ansatte, når patienter med demens kommer på hospitalet.
Find flere spørgsmål og svar om demens på intra
 

Husk at hente ny app – MinTid bliver til MinPlan

 
 
App'en MinTid, som blandt andet kan vise medarbejderes vagtplan, skiftede til MinPlan mandag den 6. september 2021. Alle medarbejdere skal derfor downloade en ny app til deres smartphone, hvis de fortsat ønsker at kunne bruge funktionerne.
 
MinTid og MinPlan er udviklet af samme leverandør, og derfor vil du opleve, at de to apps er meget ens. Hvis du er vant til at bruge MinTid via Medarbejdernet, vil du dog opleve, at MinPlan har fået et nyt design.
 
Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at få installeret din app, er du velkommen til at kontakte HR på telefonnummer 7844 1206.
 
Alle medarbejdere, der skal downloade den nye app, MinPlan, har også fået besked om dette direkte i e-boks.
 
Alle vagtplanlæggere og ledere har fået særskilt information via deres arbejdsmail om, hvordan de skal forholde sig.
Se hvordan du bruger MinPlan
 

HE Midt overlæge bliver kursusleder på AU

 
 
Ledende overlæge Jens Refsgaard, Hjertesygdomme RH Viborg, tiltrådte 1. august som ny kursusleder for 3. semester på kandidatuddannelsen - Klinik II - på medicinstudiet ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. Stillingen, som er en tidsubegrænset stilling, vil Jens Refsgaard varetage ved siden af sit nuværende job som ledende overlæge for Hjertesygdomme, RH Viborg.
Læs mere på intra

Nu skal borgere vaccineres i Skive Sundhedshus

 
 
COVID19-vaccination i Skive flytter fra Kulturcenter Skive til Skive Sundhedshus. Tirsdag den 14. september åbner vaccinationsenheden i sundhedshuset, og åbningstiderne i sundhedshuset er tirsdage og onsdage fra klokken 9.00 til 14.30.
Læs mere på hjemmesiden
 

Erland Erlandsen har 40 års jubilæum

 
 
I 40 år har Erland Erlandsen som biokemiker i Blodprøver og Biokemi været med til at sikre hurtige og korrekte svar på patienternes blodprøver. Han har sammen med sine kolleger haft fokus på at analysere de mange prøver, som hver dag havner i afdelingens analyseapparater. Forleden fejrede han sit jubilæum med nogle af de kolleger, som har fået ham til at blive på hospitalet siden 1981. 
Læs mere på intra

Få overblik over IV-hjemmebehandling på intra

 
 
Hospitalsapoteket har samlet vigtig info om IV-hjemmebehandling på en ny side på intra, så det er lettere for dig at finde info om behandlingen. Hospitalsapoteket leverer alle lægemidler og IV-væsker, der skal bruges i hjemmet og har derfor samlet alt materiale vedrørende IV-hjemmebehandling, så du nemmere kan få overblik og finde svar på mange spørgsmål.
Læs mere på intra
 

Kan du finde vej på RH Viborg?

 
 
Har du styr på de navnene på parkeringsområderne på RH Viborg? Hvilket bogstav har indgangen til Akutafsnit 1? Og ved du, hvor den blå elevator er?  
 
RH Viborg var den første matrikel på HE Midt, som udrullede hospitalsenhedens nye finde vej-koncept. Det skete i slutningen af 2019. Men hvordan går det egentlig for patienterne med at finde rundt på RH Viborg?  
 
I indkaldelsesbrevet fremgår det, hvilket parkeringsareal, patienten skal benytte, hvilken bygningsindgang, hvilken elevator/trappetårn, hvilket etagenummer og afsnittets navn. På den måde bliver patienten ledt sikkert til det rette afsnit, hvor patienten har en aftale.  
 
Dette fungerer naturligvis kun, hvis patienten følger anvisningerne i indkaldelsesbrevet, og det fungerer kun, hvis vi på hospitalet er gode til at bruge de rette betegnelser, når vi kommunikerer med patienterne.   
Læs hvordan det går med at finde vej
 

Slut med reduceret antal personer i HE Midts mødelokaler

 
 
Da der ikke længere er særskilte krav til, hvor mange meters afstand, der skal holdes i sundhedsvæsenet, er følgende e-Dok-retningslinje deaktiveret: "COVID-19. FAQ – spørgsmål og svar om afstandskrav, nære kontakter, værnemidler, forsamlingsstørrelse og arealkrav, regional supplerende".  
 
Det betyder, at antallet af personer, der må være i alle HE Midts officielle mødelokaler, nu er det samme som før COVID-19.  
 
Hvor mange personer, der må være i eksempelvis kaffestuer og venteværelser, vurderes af den enkelte afdelings- centerledelse.  
 
HE Midts hygiejnesygeplejersker gør opmærksom på, at håndhygiejne, rengøring af kontaktpunkter, hyppig udluftning af lokaler og at holde afstand, når det er muligt, fortsat er væsentlige smitteforebyggende tiltag.   
Se yderligere info på intra
 
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kristine Stange
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen, Rikke Dueholm og Line Christensen
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen