Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 38 - 2021  
 

HL-klumme: Virksomhedsgrundlag hva' for noget?

 
Om lidt lander to nye plakater i din afdeling. HE Midts nye virksomhedsgrundlag, som viser: Hvad er HE Midt, og hvor vil vi hen? Bag det nye virksomhedsgrundlag står vi i hospitalsledelsen sammen med afdelings- og centerledelser og hoved-MED-udvalget. 
 
Plakaterne viser HE Midt som et skib. Hver mast er et hospital i HE Midt. Fordi hvert hospital er noget i sig selv, og alle er lige vigtige. Og der er brug for alle til at sejle HE Midt.
 
Plakaterne siger også: Patienten først, medarbejderne altid. I HE Midt går vi alle på arbejde for patienterne. Og det kræver et godt arbejdsmiljø og faglig udvikling. Også når der er høj sø, mange akutte patienter, COVID m.m.  
 
Vi skal pejle efter sømærker, der ruster os til aktuelle udfordringer og til fremtiden. Vi skal bruge patientens egne ressourcer, og vi skal løse opgaverne på tværs. Vi er og skal være gode til multisygdom, samarbejde med praktiserende læger og kommuner samt til at udvikle innovative og effektive patientforløb.
Virksomhedsgrundlaget omsættes til aktiviteter, der allerede er i fuld gang. 
 
I Rekruttering og Trivsel er der fx skabt et nyt introduktionsprogram til nyansatte og introduktionsprogrammer til nye ledere.
 
I Kvalitet og Forbedring har mange ansatte fx været på uddannelse i at gennemføre forbedringsprojekter. Og vi bruger data aktivt til at forbedre vores arbejde.
 
I Forskning og Uddannelse har HE Midt fået fire KUF'er: Fællesskaber for Klinik, Uddannelse og Forskning inden for multisygdom, optimere forløb, rehabilitering og tværsektorielle forløb.
 
I Transformation arbejder alle på at skabe en udvikling, så vi i fremtiden kan tage godt vare på patienterne med mindre aktivitet end i dag. Det kan være projekter, der fx hjælper patienter til at hjælpe sig selv i eget hjem, konverterer besøg på hospitalet til digitale løsninger mv. 
 
Det nye virksomhedsgrundlag kommer det på dagsordenen i din afdelings lokale MED-udvalg.
 
Læs mere på intranettet
 

RH Silkeborg er klar til fremtidens operationer

 
 
Med en ny samlet organisering og fem nye operationsstuer har RH Silkeborg fået bedre rammer til både avancerede operationer og det stigende antal dagkirurgiske patienter. Forleden fejrede medarbejderne i Center for Planlagt Kirurgi det nye samlede "Operation og Dagkirurgi", og senere på efteråret indvies de nye fysiske rammer formelt.
 
- Med fusionen står vi med et stærkt samlet hold, som kan sikre, at vi er gearet til at få det bedste ud af de nye rammer. Vi får en smidig og fleksibel organisation, så vi hurtigt kan tilpasse os og indrette os i forhold til fremtidens krav og udfordringer. Det fortæller Mette Overgaard Sass, som sammen med Bettina Thisgaard, Dorte Mørck og Kristine Moesmann Didriksen er afdelingssygeplejerske på det nye samlede afsnit. Fusionen samler operationsafsnittet og dagkirurgien til en samlet enhed med fælles ledelse, hverdag og opgaver. På den måde kan Center for Planlagt Kirurgi få det optimale ud af de nye operationsstuer, opvågningsrum med videre, som de netop nu er ved at tage i brug.
 
Den nye organisation blev fejret med kagekone og festivitas den 16. september, og senere på året indvies så de nye fysiske rammer under mere formelle former.
Læs mere på hjemmesiden
 

Ny socialsygeplejerske skal hjælpe med at skabe lighed i sundhed

 
 
Lotte Bolding er fra 1. september ansat som socialsygeplejerske i Hospitalsenhed Midt, hvor hun skal hjælpe os med at kommunikere med en gruppe patienter, som sjældent passer ind i sundhedsvæsenets kasser.  
 
- Mit fokus er, at den socialt udsatte patient – ligesom alle andre patienter – skal føle sig set, hørt og inddraget, fastslår Lotte Bolding. 
 
Som ny socialsygeplejerske i Hospitalsenhed Midt bliver hendes opgave at forsøge at bygge bro mellem den socialt udsatte og de sundhedsfaglige ved blandt andet at forebygge og løse konflikter og fungere som kontaktperson for den udsatte patient.
Læs mere om den nye socialsygeplejerske
 

Nyt tilbud skal gøre gravide mere trygge efter fertilitetsbehandling

 
 
Gravide i Viborg, Skive og Silkeborg Kommuner får fremover tilbud om special-jordmoderkonsultation, hvis de er blevet gravide gennem fertilitetsbehandling. Ambitionen er at forebygge angst og bekymring under graviditet og fødsel.
 
- Vi har en klar oplevelse af, at de fertilitetsbehandlede føler, at de skiller sig ud. De oplever ikke sig selv som "normalt" gravide, fordi intet op til graviditeten har været normalt. Derfor kan de have brug for en anden støtte og nogle andre samtaler, end de par, der er blevet gravide på naturlig vis, fortæller jordemoder Mette Hildebrandt om det nye tilbud.
 
I Fertilitetsklinikken på RH Skive deler de begejstringen over det nye tilbud.
 
- Fertilitetsbehandling er et intenst forløb, og for nogle kan det være både langvarigt og præget af stor psykisk belastning, tab og sorg. Derfor kan det virke voldsomt, når de pludselig bliver afsluttet hos os som "normalt gravide", fortæller Lise Hagen Sørensen og Maja Musgaard Kyndi.
 
Med det nye tilbud håber de at have lettet overgangen mellem fertilitetsbehandling og jordemoderkonsultationer og dermed skabt bedre betingelser for en god graviditet og en tryg begyndelse på det nye familieliv.
Læs hele historien på hjemmesiden
 

Niels Bang fortsætter som konstitueret ledende overlæge

 
 
Hospitalsledelsen har forlænget konstitueringen af Niels Bang som ledende radiologisk overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg frem til 1. april 2022. Niels har været konstitueret siden sidste efterår. 
 
- Med forlængelsen får vi skabt den fornødne ro og stabilitet til at fortsætte det arbejde og sikre en god planlagt udskiftning i centerledelsen, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.
Læs mere på intranettet

Hospitalsenhed Midt får ny forskningschef

 
 
David Høyrup Christiansen skal som ny forskningschef understøtte forskningsmiljøerne på tværs af HE Midt i at bedrive forskning. Samtidig bliver han chef for staben Forskning.
  
- Stillingen giver mig mulighed for at kombinere mit forskningsmæssige arbejde med mine ambitioner om at skabe stærke og innovative forskningsmiljøer på HE Midt. Jeg ser frem til at kunne bidrage til den fortsatte udvikling af rammerne for forskningen på HE Midt, siger David Høyrup Christiansen.
Læs mere
 

Ny app skal give mere tryghed til gravide

 
 
Som et led i udrulningen af en ny digital forløbsguide i Region Midtjylland kan gravide tilknyttet jordemoderklinikkerne i Viborg, Silkeborg, Skive, Bjerringbro og Møldrup fra 15. september få informationer fra klinikken om deres graviditetsforløb løbende via en app på deres telefon. 
 
Med den digitale forløbsguide bevæger klinikkerne sig væk fra den traditionelle måde at kommunikere på. Den gravide får mulighed for mere selv at vælge sin information og bedre dykke ned i det, når det passer hende. 
 
- Målet er i højere grad at kommunikere tilpasset til den gravide ud fra, hvor hun er i hendes forløb. Det kan bidrage til at øge trygheden i både graviditeten og mødet med sundhedsvæsenet, og måske bliver forløbet også mere forudsigeligt for den gravide, udtaler Katrine Corfitz Bønnerup Kildedal, chefjordemoder hos Kvindesygdomme og Fødsler.
Læs mere på intranettet
 

Styrket indsats for patienter med funktionelle lidelser

 
Region Midtjylland udvider indsatsen for børn, unge og voksne med funktionelle lidelser. Indsatsen forankres bredt i regionen på Aarhus Universitetshospital, HE Midts hospitaler i Hammel, Silkeborg og Viborg samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling.
 
- Funktionelle lidelser kan have store konsekvenser for både patienterne selv og for deres pårørende, derfor ser vi frem til at kunne styrke vores indsats på netop det felt, så vi kan hjælpe flere patienter endnu bedre, siger Claus Brøckner Nielsen.
 
I HE Midt får beslutningen betydning for både Hammel Neurocenter, Diagnostisk Center i Silkeborg og Børn og Unge i Viborg, som alle skal spille en rolle i den forstærkede indsats for patienter med funktionelle lidelser.
Læs mere på hjemmesiden
 
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kristine Stange
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen, Rikke Dueholm og Line Christensen
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen