Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 48 - 2021  
 

TULE og APV på vej på HE Midt – deltag og gør en forskel

 
 

Fra 10. til 24. januar 2022 er det atter blevet tid til at sætte fokus på trivsel, ledelse og arbejdsmiljø. Det sker i de to spørgeskemaundersøgelser TULE og APV. 

TULE er Region Midtjyllands kombinerede trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering, der er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Undersøgelsen er et udviklingsværktøj, og formålet er at forbedre trivsel og ledelse.  

ArbejdsPladsVurderingen (APV) er den lovpligtige undersøgelse, der går ud på at afdække væsentlige problemer i det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø – problemer, der skal håndteres i den lokale arbejdsmiljøorganisation og LMU (lokale MEDudvalg).  

- TULE og APV er de ansattes mulighed for at være med til at gøre en forskel for udviklingen af trivsel, ledelse og arbejdsmiljø på HE Midt. Jo flere tilbagemeldinger vi får, desto bedre muligheder har vi for at tilrettelægge arbejdet til fælles bedste, siger Nina Centio og Thomas Antonsen fra HR.

De holder sammen med andre kolleger snor i TULE og APV-processen på HE Midt.

Læs mere om TULE og APV
 

Atrieflimren firdobler risiko for indlæggelse

 
 
Fire gange så høj risiko for indlæggelse, dobbelt så mange kontakter med hospitalet og fem gange så mange dage i en hospitalsseng. Det er virkeligheden for de patienter, som efter en hjertesvigtsdiagnose også får konstateret atrieflimren. Det viser ny forskning fra RH Silkeborg.
 
Bag forskningsprojektet står læge og ph.d.-studerende Nicklas Vinter fra Diagnostisk Center, og projektet er økonomisk støttet af Hjerteforeningen og Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond. 
 
- Det er i sig selv ikke overraskende, at hjertesvigtspatienter får mere behov for hospitalsbehandling, når de også får atrieflimren – men det gør indtryk på os, at tallene er så markante, fortæller Nicklas Vinter.
 
Resultaterne understreger samtidig vigtigheden af at forebygge atrieflimren i det omfang, det er muligt. Risikoen for at udvikle atrieflimren kan blandt andet reduceres ved at sikre, at patienterne er korrekt medicineret. Det kræver blandt andet, at patienterne selv har en god forståelse af sammenhængen mellem medicin og risiko for forværring og dermed husker at få hentet og taget medicinen som ordineret af hjertespecialisterne. 
Læs mere på hjemmesiden
 

COVID19-vaccination i Skive er flyttet til ny adresse

 
 
Vaccinationsenheden i Skive er flyttet ud af Skive Sundhedshus og ind i KulturCenter Skive igen, fordi vaccinationsopgaven er vokset.
Nu får børn også tilbud om at blive vaccineret, og flere og flere voksne får tilbud om at få tredje stik mod COVID-19.
Adressen til COVID19-vaccination i Skive er nu Skyttevej 12-14, 7800 Skive.
Læs mere på hjemmesiden

Bloddonorkorpset fejrer 75 års jubilæum

 
 
I år – 75 år efter den første blodtapning – står hele 3550 frivillige bloddonorer til rådighed ved bloddonorkropset i Viborg. De får årligt tappet godt 4000 portioner blod. Hver enkelt portion blod hjælper i gennemsnit tre menneskeliv, og det betyder altså at flere end 12.000 personer får glæde af bloddonorernes og blodbankens indsats og gode gerning hvert år.
Læs mere på hjemmesiden
 

10 forskningsprojekter får støtte fra forskningspulje

 
 
Hospitalsledelsen fordeler 748.700 kroner fra HE Midts Forskningspulje i 2022 til støtte af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter i hospitalsenheden.  
 
HE Midts forskningspulje støtter sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter, og alle forskningsaktive ansatte på HE Midt har hvert år mulighed for at søge om økonomisk støtte fra hospitalsenhedens egen forskningspulje til sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. 
 
Fonden støtter forskningsprojekter, som er tilknyttet HE Midt - uanset forskningsmetode. Støtten kan gå til konkrete projekter - herunder løn, apparatur, driftsudgifter, publicering og konsulentbistand. Der kan også bevilges frikøb til skrivning af protokol.  
 
Se hvilke 10 forskningsprojekter, der denne gang har modtaget støtte fra HE Midts Forskningspulje i linket nedenfor.
Se de 10 projekter på hjemmesiden
 

De neurologiske klinikker flytter midlertidigt

 
 
Etage 1 og 2 i bygning 8 (det gamle sygeplejekollegium) i Tolbodgade i Viborg skal gennemgå en længe ventet renovering i slutningen af 2021. Derfor er begge etager lukket af for både personale og patienter resten af året.
 
I renoveringsperioden flytter Hovedpineklinikken og søvnlægerne til etage 7 i bygning 1 (højhuset). Klinik for bevægeforstyrrelser, hukommelsesklinikken og søvnsygeplejerskerne flytter til etage 5 i bygning 8.
 
Renoveringen forventes at vare hele december 2021, hvorefter klinikkerne flytter tilbage til de nyrenoverede lokaler.
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kristine Stange
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen, Rikke Dueholm og Line Christensen
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen