Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 2 - 2022  
 

Kendte ansigter bliver nye oversygeplejersker på HE Midt

 
 
Ann Bossen Herling overtager 1. marts posten som oversygeplejerske i Kvindesygdomme og Fødsler på HE Midt, hvor hun desuden fortsætter som oversygeplejerske i Børn og Unge. Samtidig overtager Lene Dam Olesen ledelsen af COVID Test og Vaccination som konstitueret oversygeplejerske.
 
Med den interne rokade får Børn og Unge og Kvindesygdomme og Fødsler igen fælles oversygeplejerske, og Ann Bossen Herling glæder sig til at tage hul på de nye arbejdsopgaver.
 
- Jeg kender Kvindesygdomme og Fødsler som en visionær og udviklingsorienteret afdeling med mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere, siger Ann Bossen Herling.
 
Med skiftet bliver Intensivs nuværende afdelingssygeplejerske Lene Dam Olesen samtidig ny konstitueret oversygeplejerske i COVID Test og Vaccination.
 
- COVID-området er jo præget af en vis portion uforudsigelighed og omskiftelighed, og indsatsen ændrer sig i takt med pandemiens udvikling og de politiske beslutninger - og det passer mig rigtig godt. Jeg kan godt lide at skulle handle hurtigt og se resultater af vores fælles indsats, fortæller hun.
Læs mere på hjemmesiden
 

Husk at deltage i TULE og APV

 
 
Så er det nu, du kan være med til at sætte fokus på trivsel, ledelse og arbejdsmiljø. Det sker i de to spørgeskemaundersøgelser TULE og APV.  
 
TULE er Region Midtjyllands kombinerede trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering, der er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Undersøgelsen er et udviklingsværktøj, og formålet er at forbedre trivsel og ledelse.  
 
ArbejdsPladsVurderingen (APV) er den lovpligtige undersøgelse, der går ud på at afdække væsentlige problemer i det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø – problemer, der skal håndteres i den lokale arbejdsmiljøorganisation og LMU (lokale MEDudvalg).  
 
Startskuddet lød den 10. januar, hvor du og dine kolleger fik en mail med link til de to undersøgelser. Svarfristen er den 24. januar.  
 
De overordnede resultater af TULE og APV præsenteres i slutningen af februar. Lokale TULE/APV-dialoger skal herefter holdes inden den 22. maj 2022 med henblik på at udarbejde lokale handlingsplaner.
 

Nyudnævnt lektor på RH Viborg

 
 
Forskningsansvarlig sygeplejerske i Kirurgi, Marie Dahl, er tiltrådt i et lektorat inden for karkirurgi for en 5-årig periode.
 
Marie Dahl vil som lektor i karkirurgi komme til at bidrage til det tværfaglige forsknings- og undervisningsmiljø på både Afdeling for Klinisk Medicin og på RH Viborg, hvor hun skal være med til at skabe synergi mellem klinik, uddannelse og forskning.
Læs mere på på hjemmesiden
 

Neurologi skal have ny afdelingsledelse

 
 
Ledende overlæge Lene Rosendahl og oversygeplejerske Ulla P. Veng har begge valgt at gå pension. Dermed skal Neurologi have ny afdelingsledelse.  
 
Ulla Veng og Lene Rosendahl fratræder formelt med udgangen af maj men har sidste arbejdsdag i slutningen af april. Processen med at finde en ny afdelingsledelse er allerede skudt i gang, og håbet er, at en ny afdelingsledelse kan være på plads i løbet af foråret.  
Læs mere på intra
 

Kirurgi skal have ny ledende overlæge

 
 
Einar Pahle stopper som ledende overlæge i Kirurgi og går på pension. HE Midt skal således i gang med at rekruttere en ny ledende overlæge til afdelingen. Einar Pahle går på pension den 30. juni 2022, men han har sidste dag på HE Midt den 31. marts på grund af ferieafvikling og afspadsering. Processen med at ansætte en ny ledende overlæge til Kirurgi går i gang med det samme. Einar Pahle udgør indtil udgangen af marts 2022 afdelingsledelsen i Kirurgi sammen med oversygeplejerske Helle Skytte. 
Læs mere på intra

Diagnostisk Center skal have ny oversygeplejerske

 
 

Knirke Hartmann Thomsen har fået nyt job og stopper derfor som oversygeplejerske i Diagnostisk Center. Knirke fratræder den 28. februar, og processen med at finde en ny oversygeplejerske er gået i gang. DC's centerledelse består desuden af ledende medicinsk overlæge Nikolai Hoffmann-Petersen, konstitueret ledende radiologisk overlæge Niels Bang og oversygeplejerske med særlige opgaver Bente Dam.

Læs mere på intra
 

Bliv klogere sammen med dine kolleger

 
 
HE Midts interne kursuskatalog for foråret 2022 er nu på gaden. I kataloget finder du en række relevante kurser, som du som medarbejder på HE Midt har mulighed for at tilmelde dig. Denne gang kan du blandt andet lære mere om grafisk facilitering, mentoropgaven, avanceret hjertestopbehandling og venflon-håndtering. På intranettet kan du finde link til hele kataloget og læse mere om, hvordan du tilmelder dig de enkelte kurser.
Læs nyhed på intra

HE Midts jordemødre hjalp 2241 børn til verden sidste år

 
 
Antallet af fødsler på RH Viborgs Fødeafsnit steg en smule i 2021. Her kunne jordemødrene sætte i alt 2241 knappenåle på den store fødselstavle som en markering for hver af de nye viborgensere, silkeborgensere og skibonitter, som i årets løb kom til verden med hjælp fra HE Midts jordemødre. Fødselstavlen hitter i øvrigt igen i år på RH Viborgs Facebook-side, hvor det strømmer ind med hilsner og tak fra stolte forældre.
Læs mere på hjemmesiden
 
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt 
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen