Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 4 - 2022  
 

HE Midt er bedst til atrieflimren

 
 

HE Midt er Danmarks bedste til behandling af patienter med atrieflimren, konkluderer Dagens Medicin. Behandlingen finder sted i Hjertesygdomme i Viborg og Diagnostisk Center i Silkeborg, og begge steder er de gode resultater skabt gennem en målrettet indsats.

På begge hospitaler har tværfaglige hold med læger og specialistsygeplejersker gennem 10-11 år skabt et tilbud, som giver færre akutte indlæggelser og mere trygge patienter.

- Det betyder, at vi er gået fra blå blink og akutte indlæggelser til langt mere ro og planlagte forløb for patienterne. Vi kan forebygge forværring og forudse forløb i langt højere grad end tidligere, og det er til fordel for både patienter og hospitalet, vurderer Lars Frost fra Diagnostisk Center.

Samme erfaring har de i Viborg:

- Sygeplejerskerne spiller en kæmpe rolle i forhold til at lære patienterne at mestre deres sygdom. De er super dygtige til at snakke med patienterne om, hvad de kan trods diagnosen, og hvad de skal gøre, når de oplever nye anfald med atrieflimren. Samtidig favner de også de pårørende, som kan være endnu mere ængstelige og også har brug for at høre, at man sagtens kan leve et godt og trygt liv med atrieflimren, siger Andi Albertsen. 

Læs mere på hjemmesiden
 

Silkeborg er – igen - Danmarks bedste til hjertesvigt

 
 

Dagens Medicin har udpeget RH Silkeborg som Danmarks Bedste til behandling af hjertesvigt. Det er andet år i træk, hospitalet løber med æren, og det skyldes i høj grad en flot holdindsats fra medarbejderne, vurderer kardiologisk overlæge Esben Hjorth Madsen.

- En enkelt person eller enkelt faggruppe kan ikke skabe den slags resultater alene. Det kræver en holdindsats, og det er noget af det, vi er rigtig gode til i Silkeborg. Den fælles indsats og gensidige respekt for hinandens faglighed og indsats er noget af det, der gør en stor forskel for vores alvorligt syge patienter, siger Esben Hjorth Madsen.

Opgørelsen fra Dagens Medicin er blandt andet baseret på tal fra Dansk Hjertesvigt Database. Databasen skal overvåge og sikre forbedring af behandling og pleje til patienter med hjertesvigt.

Læs mere på hjemmesiden
 

Køkken-elever lavede mad til dem, der ikke kan spise

 
 
Uden mad og drikke heler patienten ikke. Derfor mødtes køkkenelever fra HE Midt forleden med kolleger fra resten af Region Midtjylland for at lære mere om dysfagimad – altså mad til patienter med alvorlige synkeproblemer.
På menuen var bandt andet synkevenlig flæskesteg og smørrebrød af gelé, som blev anrettet efter alle kunstens regler. For vi spiser også med øjnene, siger HE Midts køkkenchef.
Læs mere på Facebook

Bente Dam fortsætter i DC frem til sommer

 
 
Hospitalsledelsen har forlænget aftalen med oversygeplejerske Bente Dam, så hun fortsætter i Diagnostisk Center frem til sommer. Dermed er der sikret fuld bemanding i centrets ledelse, mens der findes en afløser for oversygeplejerske Knirke Hartmann Thomsen.  
Bente Dam har det seneste halve år været oversygeplejerske med særlige funktioner i DC, og med aftalen hun på fuld tid frem til 31. maj.
Læs mere på intranettet
 

Ledelsen af Regional Specialtandpleje er på plads

 
 
Marianne Elisabeth Jørgensen, som har været konstitueret ledende overtandlæge i Afdeling for Regional Specialtandpleje i HE Midt siden april 2021, er blevet fastansat og kommer dermed også til at lede afdelingen fremadrettet.
Marianne Elisabeth Jørgensen har siden 2017 fungeret som faglig ansvarlig tandlæge i Regional Specialtandpleje og har siden midten af 2019 desuden varetaget den faglige ledelse i afdelingen.
Læs mere på hjemmesiden

Center for Planlagt Kirurgi skal have ny ledende overlæge

 
 
Thomas Klebe stopper som ledende overlæge i Center for Planlagt Kirurgi på RH Silkeborg. HE Midt skal således i gang med at rekruttere en ny ledende overlæge til centret.
Thomas Klebe har opsagt stillingen som ledende overlæge pr. 30. april 2022, da han ønsker at søge nye udfordringer. Processen med at ansætte en ny ledende overlæge til Center for Planlagt Kirurgi går i gang snarest muligt.
Læs mere på intranettet
 

Først i Jylland med innovativt værnemiddel

 
 
Som de første i Jylland har Operation og Intensiv på RH Viborg taget værnemidlet Turboenhed – 3M Versaflo i brug. Det er et friskluftssystem og åndedrætsværn med turbo til brug nær indlagte Covid-patienter.
 
På Intensiv kan personalet være nødt til at være hos Covid-patienter en stor del af døgnet. Det har længe betydet påføring af FFP3 masker til plejepersonalet i flere timer af gangen, hvilket ikke altid er helt problemfrit, fortæller Lene Dam Olesen, som er afdelingssygeplejerske på Operation og Intensiv.
 
- Det er hårdt at gå med en FFP3 maske flere timer i træk, og det har været en meget udfordrende opgave for personalet. Vi har desuden haft svært ved at få vagtplanen til at hænge sammen, da man kun må anvende FFP3 masken tre timer i døgnet, siger Lene Dam Olesen.
Læs om jagten på en bedre løsning på hjemmesiden
 
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt.
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm.
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen.