Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 6 - 2022  
 

Viborg og Silkeborg er bedst til diabetes

 
 

HE Midt ligger helt i top, når det handler om at behandle patienter med diabetes. Det konkluderer Dagens Medicin, som i år kårer RH Viborg som Danmarks Bedste til Diabetes og RH Silkeborg som Danmarks Bedste til Voksen-diabetes.

- Vi er utroligt stolte over, at HE Midt ligger så flot placeret i Dagens Medicins opgørelse. Det vidner om en engageret, målrettet og faglig stærk indsats fra holdene bag diabetesbehandlingen, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Han glæder sig særligt over, at både Viborg og Silkeborg får del i æren. RH Silkeborg vinder underkategorien Voksendiabetes på baggrund af indsatsen i Klinik for Diabetes, Knogle- og Hormonsygdomme i Diagnostisk Center, mens RH Viborg vinder den samlede diabetes-pris på baggrund af indsatsen i Medicinsk Afdeling og Børn og Unge.

Læs mere på hjemmesiden
 

Bedre vejledning og træning ved hjernerystelse

 
 

Udviklingen af et nyt tilbud skal hjælpe borgere, som er ramt af langvarige følger efter en hjernerystelse. Et forskningsprojekt på RH Hammel Neurocenter har givet en større viden om behandling af hjernerystelse og skal nu klæde kommunale terapeuter bedre på til at møde borgere, der er langtidssygemeldte med gener efter en hjernerystelse.

Sluk for skærmen og rul gardinet ned. Det råd bliver en del mødt med, når de henvender sig til lægen eller på skadestuen, efter de har pådraget sig en hjernerystelse. Men der er ingen beviser for, at fuldkommen ro er den rigtige måde at komme sig over en hjernerystelse på. Tværtimod viser forskning, at for meget hvile kan forlænge symptomerne for en del af dem, der oplever langvarige eftervirkninger af en hjernerystelse.

Med GAIN 2.0 er håbet at kunne skabe en evidensbaseret ensartet tilgang i kommunal praksis til borgere, der er ramt af langtidsfølger efter hjernerystelse.

Læs mere om projektet på hjemmesiden
 

Udskrivelseskoordinator aflaster plejepersonale i sengeafsnit

 
 
Siden midten af september 2021 har sygeplejersker fra Klinik for Ældresygdomme på skift varetaget funktionen som udskrivelseskoordinator i M1 og M2. Det sker fordi personalemangel og rekrutteringsudfordringer inden for plejegruppen udfordrede opretholdelsen af sengekapaciteten i Diagnostisk Center, hvor Klinik for Ældresygdomme ikke i samme omfang har oplevet rekrutteringsudfordringer til deres sygeplejefaglige stillinger.
Læs mere om tiltaget på intranettet

Ny klinikchef ansat ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade

 
 
1. maj tiltræder Jette Møller Ahrensberg som klinikchef ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade, og hun overtager dermed det lægefaglige ansvar for det højt specialiserede center for neurorehabilitering af rygmarvsskadede patienter fra Jylland og Fyn.
 
Titlen klinikchef bliver til juni erstattet med titlen ledende overlæge, som følge af nye overenskomstregler.
Læs mere om den nye klinikchef på hjemmesiden
 

Midtklyngeprojekt er nomineret til Årets Borgerinddragende Initiativ

 
 
Projekt Livets afslutning, som er et samarbejde mellem Viborg, Skive og Silkeborg Kommuner, de praktiserende læger i kommunerne og Hospitalsenhed Midt, er én af fem nominerede til 'Årets Borgerinddragende Initiativ 2022' hos Danske Regioner.
 
Prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ har i år fokus på afslutningen på livet. Årets borgerinddragende initiativ kåres på Danske Regioners generalforsamling den 24. marts.
Læs mere om nomineringen på hjemmesiden

HE Midt ansætter erfaren kommunikations- og sekretariatschef

 
 
HE Midt har ansat Cecilia Honores Møller som ny kommunikations- og sekretariatschef. Hun tiltræder stillingen den 1. marts 2022 og kommer fra en tilsvarende stilling på hospitalet i Randers. Igennem de seneste 15 år har Cecilia Honores Møller arbejdet med strategisk kommunikation og ledelsesrådgivning, og siden 2016 har hun været ansat som leder. Hun har igennem årene blandt andet beskæftiget sig meget med kommunikation, pressehåndtering og ledelsesstøtte.
Læs mere om den nye leder på hjemmesiden
 

Ny uddannelseskoordinerende overlæge på HE Midt

 
 
Michael Kjær Steensgaard Jacobsen er blevet ansat som uddannelseskoordinerende overlæge (UKO) på HE Midt.  
 
Ud over jobbet som uddannelseskoordinerende overlæge (UKO) er Michael Kjær Steensgaard Jacobsen speciallæge i ortopædkirurgi i Center for Planlagt Kirurgi på RH Silkeborg. Han er også ansat som uddannelsesansvarlig prægraduat lektor (UPL) ved Aarhus Universitet, hvilket betyder, at han har ansvaret for de studerendes forløb, når de er i klinikophold på hospitalerne.  
 
- En af de ting jeg blandt andet kommer til at stå i spidsen for som UKO, er den lægelige simulationstræning på HE Midt. Det er vigtigt, at vi klæder vores yngre læger på til den opgave, der venter dem. Simulationstræning giver erfaring med samarbejde og ledelse i forbindelse med øvelse af for eksempel hjertestop og traume. Vi skal gøre træningen så virkelig som muligt i vores simulation, og det arbejde glæder jeg mig rigtig meget til, siger Michael Kjær Steensgaard Jacobsen.
Læs mere om jobbet på hjemmesiden
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt. 
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm.
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen