Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 8 - 2022  
 

RH Silkeborg er Danmarks Bedste Mindre Hospital

 
 
Landets bedste mindre hospital ligger i Silkeborg, konkluderer Dagens Medicin, som samtidig har udpeget en række specialer i Silkeborg og Viborg som landets bedste. Opgørelsen er baseret på de nyeste tal fra de kliniske kvalitetsdatabaser og vidner om et generelt højt niveau på begge hospitaler.
 
Med én hovedpris, otte delpriser og et generelt højt niveau inden for de enkelte specialer er HE Midt igen at finde helt i toppen af Dagens Medicins rangliste over Danmarks bedste hospitaler.
 
RH Silkeborg vinder i kategorien Danmarks Bedste Mindre Hospital med en samlet score på 95,6, hvilket samtidig er den højeste samlede score af alle hospitaler på tværs af de tre hovedkategorier.
 
- Det vidner om et utroligt højt niveau over hele linjen og om medarbejdere i alle centre, klinikker og afsnit, som hver dag gør sig umage for at give hver enkelt patient den bedst mulige behandling. Det er virkelig godt gået, konstaterer lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.
 
Ud over den samlede førsteplads til Silkeborg, vinder HE Midt delpriser i følgende specialer: Diabetes, Voksendiabetes, Hjertesvigt, Atrieflimren, Dialyse, Leddegigt, Hoftealloplastik og Knæalloplastik.
Læs mere om kåringen på hjemmesiden
 

Silkeborg er Danmarks bedste til knæoperationer

Dagens Medicin kårer for 2. år i træk RH Silkeborg som Danmarks bedste til knæalloplastik. Knæpatienter på RH Silkeborg er i kyndige hænder både før, under og efter operationen. Her hjælper alle faggrupper til, når patienter skal have et nyt knæ. I Center for Planlagt Kirurgi lægges der blandt andet vægt på et stærkt tværfagligt samarbejde og optimal udnyttelse af tid og ressourcer, og det er en af årsagerne til, at hospitalet igen kan kalde sig Danmarks bedste til knæ-alloplastik, vurderer sektoransvarlig overlæge. 
Læs mere om delprisen på hjemmesiden
 

Viborg er Danmarks bedste til dialyse

 
 
Dagens Medicin har kåret RH Viborg som Danmarks bedste til Dialyse. Dialyse og Klinik for nyresygdomme, som hører under Medicinsk Afdeling på RH Viborg, scorer bedst på tværs af de parametre, hospitalerne bliver målt på inden for dialysebehandling. Her scorer Dialyse højt inden for samtlige parametre, behandlingen måles på, hvilket altså bringer afsnittet op som landets bedste i 2022.
Læs mere på hjemmesiden

Silkeborg er Danmarks bedste til at udskifte hofter

 
 
Dagens Medicin har offentliggjort, hvilke hospitaler, der er bedst til hoftealloplastik. Center for Planlagt Kirurgi på RH Silkeborg indtager en flot delt førsteplads. Samlet scorer Center for Planlagt kirurgi bedst på tværs af de parametre, hospitalerne bliver målt på inden for hoftealloplastik. Scoren er baseret på de tal for behandlingskvalitet, som hospitalerne indberetter til Dansk Hoftealloplastik Register.
Læs mere på hjemmesiden
 

Silkeborg er endnu engang kåret til Danmarks bedste til at behandle leddegigt

 
 
RH Silkeborg topper endnu engang Dagens Medicins rangliste over behandling af leddegigt. Samme flotte placering fik regionshospitalet sidste år.
 
At leve med leddegigt kan i perioder være forbundet med træthed, smerter og forringet livskvalitet. Derfor er god og hurtig behandling afgørende, og det får patienterne på RH Silkeborg. Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme, som ligger i Diagnostisk Center, står for behandlingen af leddegigt-patienter.
 
Klinikken er en af landets største, som hver dag modtager patienter fra hele HE Midts optageområde og andre dele af Region Midtjylland.
 
- Vi er erfarne og har fokus på at skabe gode forløb for patienterne inden for dette område. Vi har desuden en arbejdsplads, hvor alle faggrupper tager ansvar for at skabe det gode forløb til patientens bedste. Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med så mange engagerede kolleger hver eneste dag - sammen gør vi en forskel for patienterne, og det er det, der betyder mest for os alle i sidste ende, siger specialeansvarlig overlæge i Diagnostisk Center, Mikkel Callsen, om førstepladsen.
Læs mere om prisen på hjemmesiden
 

Resultaterne fra TULE er nu klar

 
 
HE Midt har netop gennemført en trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering (TULE) og opnået en høj svarprocent fra de ansatte på trods af travlhed i sundhedsvæsenet.  
 
79 procent af de ansatte i HE Midt har svaret på undersøgelsen. Det vil sige, at fire ud af fem ansatte har taget sig tid til at svare på spørgeskemaundersøgelsen.  
 
- Jeg er glad for at kunne konstatere, at mange medarbejdere har taget sig tid til at svare på undersøgelsen, for det betyder, at vi har et rigtig godt grundlag at arbejde videre med, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen fra HE Midt.  
 
Det punkt, der scorer højest i undersøgelsen, er blandt andet tillid, mens et af de punkter, der får den lavest score i undersøgelsen, handler om arbejdsmængde.  
 
- Generelt viser resultaterne, at medarbejderne er tilfredse med deres job i hospitalsenheden. På det punkt placerer 88 procent af medarbejderne sig faktisk over det gennemsnitlige niveau, så det er rigtig flot. Trivsel er meget vigtigt for os, og det er et emne, vi derfor kredser om i mange sammenhænge, tilføjer Lene Thorbjørnsen, der er næstformand i HE Midts medarbejderudvalg – også kaldet hoved-MEDudvalg eller forkortet HMU.
Læs mere om TULE på intra
 

Serviceassistenter hjælper plejepersonalet

 
 
Serviceassistentelev Henrik Hansen arbejder i Kirurgi på Mavekirurgisk Afsnit, Karkirurgisk Afsnit og Tarmkirurgisk Afsnit. Her løser han, ud over almindelige serviceassistentopgaver, nu også opgaver, der tidligere blev varetaget af sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter.
 
Rekrutteringsudfordringer på plejeområdet har fået sengeafsnittene i Kirurgi til for godt et halvt år siden at tilkøbe to serviceassistenter ekstra til at varetage nogle af de opgaver, plejepersonalet tidligere har udført.
 
Henrik Hansen arbejder som serviceassistentelev, og han har mærket, hvordan opgaverne har ændret sig i den tid, han har arbejdet på afsnittene.
 
Før stod plejepersonalet ved udskrivning af patienter for afrydning af seng, for at tømme skraldespande, fjerne diverse udstyr og brugte remedier, tørre kontaktflader af ved ilt og klokkesnor samt skifte sug. Nu er det Henriks og hans serviceassistentkollegers opgaver.
Læs mere på intra
 

HE Midts køkken fejrede sine jubilarer

 
 
Ordentlighed, ærlighed og pligtfølelse var blandt de gennemgående stikord, da HE Midt Køkken forleden fejrede en gruppe jubilarer. Blandt dagens hovedpersoner var de to 40-års jubilarer souschef Karin Damsgaard og ernæringsassistent Inge Charlotte Harbo. Begge har ifølge køkkenchef Christian Cook gennem alle årene været kendt som dygtige, engagerede og loyale medarbejdere.
Læs mere på intra

Konstituering på plads i Operation og Intensiv

 
 
Hospitalsledelsen har konstitueret Christoffer Grant Sølling som ledende overlæge i Operation og Intensiv på RH Viborg fra 1. marts 2022 og frem til udgangen af februar 2023. Under konstitueringen indtræder overlæge Christoffer Grant Sølling i afdelingsledelsen sammen med oversygeplejerske Christine Dragsbæk Knudsen. Christoffer Grant Sølling har siden september 2017 været funktionsleder for Intensiv og er desuden forskningsansvarlig for Operation og Intensiv.
Læs mere på intra
 

Rådgivning om neurorehabilitering til kommuner

 
 
Igennem halvandet år har Hammel Neurocenter afprøvet et tilbud, hvor en udgående funktion har givet sparring til ansatte i vestdanske kommuner. Tilbuddet hedder "Udgående funktion" og har kørt som et projekt, der netop er afsluttet med gode resultater, der kan bruges til at udvikle samarbejdet om neurorehabilitering på tværs af sektorer.
 
Projektets formål har været at udvikle kompetencerne blandt fagpersoner, der arbejder med borgere med erhvervet hjerneskade i kommunalt regi.  
 
Tilbuddet har bestået af sparring og rådgivning til kommunerne om behandling, genoptræning og rehabilitering af voksne borgere med erhvervet hjerneskade. Kommunerne har kunnet få rådgivning i komplicerede problemstillinger, der udfordrer håndteringen, behandlingen eller rehabiliteringen af borgere.  
 
- De kommunalt ansatte har kunnet kontakte os om konkrete borgere, hvor de har haft brug for sparring og rådgivning til at hjælpe borgeren bedst muligt. Det har for eksempel været sparring om udadreagerende adfærd eller dysfagi hos patienter med erhvervet hjerneskade, siger Jacob Ahlgreen Gram, der er projektleder og ledende ergoterapeut på Hammel Neurocenter.
Læs mere om projektet på hjemmesiden
 
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Kommunikation
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm 
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen