Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
30/05/22 PsykInfo Midt nyhedsmail | Nr. 27
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • EN AF OS ambassadørtræf 
  • Nyt inspirationskatalog: hjælp til patientinddragelse
  • Film: ADHD og uddannelse
  • Nyheder fra Psykiatriens Facebookside
 
 

EN AF OS ambassadørtræf i Odense

 
Lørdag 7. maj blev det årlige nationale ambassadørtræf afholdt i Odense, hvor 60 EN AF OS-ambassadører var samlet. Programmet bød på oplæg og dialoger bl.a. med fokus på afstigmatisering af psykisk sygsom. 
 
Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst var en af oplægsholderne, og hun fortalte ambassadørerne om, hvordan de i Sundhedsstyrelsen tænker afstigmatisering og ambassadørkoprset ind i 10-årsplanen for Psykiatrien. Derudover blev der arbejdet med, hvordan man bedst stiller sig til rådighed for medierne.
 
Under træffet deltog ambassadørerne også i gode gruppedialoger om bl.a. selvstigmatisering, peer-støtte, eller hvordan man kan bruge kreativitet som led i sin recovery-proces.
 
Ambassadørerne gik derfra med ny viden, inspiration til deres videre ambassadørarbejde og ikke mindst følelsen af at være en del af noget større. EN AF OS i Region Midtjylland glæder sig nu til at omsætte inspirationen i deres eget arbejde. 
 
 
 
 
 

Inspirationskatalog til psykiatriske afdelinger

 
Et nyt inspirationskatalog skal hjælpe psykiatriske afdelinger med, hvordan de gennem forskellige øvelser og metoder kan arbejde systematisk med patientinddragelse.
 
PsykInfo Midt har i samarbejde med de frivillige EN AF OS-ambassadører samt Psykiatriens kvalitetskoordinatorer udgivet et inspirationskatalog, der samler en række videnskabeligt underbyggede metoder til, hvordan patientinddragelse kan se ud i praksis.

- "Vi ved, at inddragelse og følelsen af indflydelse på sin egen behandling har stor betydning for den enkelte patients forløb...", siger Louise Madsen, konsulent i PsykInfo Midt.
 
 
 

15 skridt

 
Én af metoderne, som inspirationskataloget præsenterer, hedder "15 skridt" og handler om at undersøge førstehåndsindtrykket på en afdeling.

Metoden går i sin enkelthed ud på at lægge mærke til, hvordan en bruger, der kommer til en afdeling for første gang, oplever omgivelserne. 

Inspirationskataloget ligger allerede nu fysisk tilgængeligt på de psykiatriske afdelinger i Region Midtjylland. 
Klik her >> På psykiatriens LinkedIn profil kan du læse om Marie-Louise, der er én af dem, det kunne have gavnet at have været en medspiller i sin egen behandling. Med svær angst som følgesvend har Marie-Louise omkring 80 forløb i psykiatrien bag sig.
 
 

Ny film om ADHD og uddannelse

 
PsykInfo Midt har i samarbejde med ANTV fået produceret nye film, der sætter fokus på ADHD. 
 
Første video af tre er netop udgivet, og her kan du høre Olivia fortælle om, hvordan det har været at gå i folkeskole, på gymanasie og tage en videregåendeuddannelse, når man har ADHD. Se traileren her
 
 
 
 
 
 
Glæd dig til næste nyhedsmail i juni, hvor vi præsenterer de to øvrige videoer, der handler om at være sendiagnostiseret med ADHD og at være pårørende til en person med ADHD
Se video om ADHD og uddannelse
 
Du finder videoen ved at scrolle ned i bunden af siden. 
 
 
 
Se opslaget her
 
Se opslaget her
 
 
Bliv EN AF OS-ambassadør i Region Midtjylland
 
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter